Senaste nytt!


Fricco 291 har nu anlänt till Frö Fjordhästar där han kommer att stå stationerad 2018. Glädje i snön! Hoppas nu få träffa många fina ston!Det börjar bli vår!
Ridgrupperna är igång - roligt tycker vi! Kallt på kvällarna och nu längtar vi efter värme. Underlaget på ridbanan är bra och nu kan vi snart använda hela banan igen.
 

En vecka har nu snart gått och fattar ännu inte att Ribolätta är  borta. Jag köpte Ribolätta i båtkön i Oskarshamn. Lena hennes uppfödare satt i biljettluckan till båten och vi brukade prata lite häst. Ribolätta var då två år och skulle bli ganska stor och vi hade ju helbrodern Ringo, vi behövde lite större häst till verksamheten och någon att avla på. "De får väl tro att du har problem med biljetten" sa Lena. Efter någon vecka så åkte Leif över o hämtade henne och ringde på kvällen o sa att nu hade jag fått en sådan mörk häst som jag alltid önskat mig. Vi har haft mycket roligt tillsammans och ridit lektion på henne både Leif o jag. Har haft henne på mycket turer ut. Otrolig lektionshäst trots att hon inte gillat för mycket pyssel i stallet. Fyra föl fick hon Rasken, Rindi, Rambo o Rauke, var dräktig vid fler tillfällen men släppt och lurat oss. Bästa kompisen var Viking, de har varit SÅ tajta. När hon fått föl och sen kommit tillbaka till flocken så har det inte gått lång stund innan de hittat varann igen. Viking stod i boxen jämte henne i lördags och på något sätt så förstod han. Han har gått lite med Ailas o Fedra i veckan men imorse så smågnabbades han med Brikk och vara mitt i gänget - kändes så gott.
Dålig kolikhäst imorse som tyvärr inte gick att rädda.
Blir ett stort tomrum efter våran älskade Ribolätta


Ibland är det svårt när man inte kan göra det man tänkt med hästarna. Väder och underlag styr. Vi släpper ju aldrig våra hästar på sommarbete utan de jobbar vår-sommar-höst så vintern är ju lite deras viloperiod. Jag tycker det är skönt att hålla igång dem lite lagom men de har ju det faktiskt bättre i hagen där de kan strosa ner i skogen och slippa balansera med mig på ryggen när det är hårt o knöligt. Så de kan faktiskt få ledigt när underlaget inte är det bästa. Sen behöver man ta in dem och se över skor o broddar o allmän omvårdnad. Det gäller att passa på att klippa, ta hand om utrustning m.m. så kan man rida mer när underlaget tillåter.
Det gäller att GILLA LÄGET!När det är dags för nytt år så är det också dags att summera det gångna året. Vi fick en tuff start på 2017 då vi på nyårsdagens morgon fick ta beslutet att ta bort våran Ringo. Han drabbades av kolik ett par dagar innan och blev bara sämre. Stort tomrum!
Även pappa Ribo fick somna in på vårkanten. Ribo blev 32 år och vi red honom små pyssvängar ända in på slutet. Även Rasmus fick somna in pga hög ålder då han hade svårt att försörja sig.

Ridgrupperna har rullat på under vår och höst och en hel del nya ryttare som vi fått bekanta oss med. Katarina vikade för Leif då han opererade ryggen, tror grupperna tyckte det var roligt med lite nytt. Sommaren innehöll en hel del turridning och temakvällar. Många som kommer tillbaka år efter år och alltid lika kul att ses igen. Mirjam, Evelina och Lina sommarjobbade hos oss. Under sommaren köpte vi också tillbaka Fenja och Bjällra som nu jobbar i verksamheten igen. Några fler av våra hästar har fått fodervärdar på halvtid - ett koncept som vi känner fungerar bra. Jag var på westernridläger i Vänge i somras, en ny o rolig upplevelse. Ridit clinic för Carolina Schweiler som jobbar med centrerad ridning - givit många nya insikter och ger mersmak i träningen. Vi har också fortsatt rida för Lina Winarve under året, alltid lika roligt o lärorikt. Nu i vinter så går jag en on-linekurs i ridning, mycket nytt och roligt och framförallt lärorikt. Ett konstigt växtår har det varit. Vi har fått in hö så vi klarar oss men varit tvungna att säga nej till en del som köpt av oss tidigare då vi behöver en lite större marginal. Tröskningen hade vi tur med men halmen hann tyvärr bli dålig av allt regnandet. Höstsådden har inte tagit sig pga av allt regnande. Sommaren var ju torr här på ön med vattenbrist men nu har vi så det är översvämningar i stället. Regn o blåst har det varit mycket av på sista tiden så man tar en dag i taget o ser om ridbanan är ridbar. Vi har under året funderat på om vi ska betäcka något men bestämde oss efter mycket funderande på att inte så göra. Vi har avlat färdigt nu och ska ta hand om de vi har. Fricco ska stå stationerad på stuteri Frö 2018 och det känns jätteroligt. Han är värd lite fler avkommor för de vi har är ljuvliga. När han kommer hem sen så får vi fundera vidare på hans framtid.
Smulan slutade sina dagar ett tag innan jul. Hade varit skruttig ett längre tag
 så det blev en befrielse. Zorro saknar sin kompis men han har blivit mer social o kelig nu då han är själv.

Nyårsnatten firar vi tillsammans med hästarna i hagen. De får lite extra nattmat innan tolvslaget och sen finns vi hos dem till smällandet slutat. Anar o Fricco de får stå inne o mumsa hö under tiden.

Ibland då vi har lektioner på ridbanan så kan man fundera lite på släktskap. Våra hästar är ju släkt mer eller mindre allihop men både hingst och sto sätter ju sin prägel. Konstaterade häromdan att vi har
11 olika hingstar till de hästar som idag finns på Knuts. Lykke 125, Marcus 63, Hugo 179, Ringo 184, Alexander Lukas 183, Julius 211, Ismo Kry 208,
Ribo Molbjerg 151, Fredrik Skovå 252, Anar Frö 247 och Fricco 291.

Kallblodsutställning på Puser i Fröjel!
Fabian, Filur, Brusa och Frida var med från Knuts.
Regnig dag men tror fjordhästarna hade störst suporterklubb. Skötte sig kanon så både nöjda hästar o ägare, hem med både rosetter o fina priser.
.

Fabian reserv BIR


Frida o Brusa, båda med 8x5 och 40p och blågul rosett!

Fabian o Filur.

Karat utsläppt med nya kompisar! Fin kille!

Nu i helgen har Billbo o Frida varit på ridläger i Vänge. Så roligt och framförallt SÅ nyttig träning!


Imorgon så startar vi höstens ridgrupper!
 Ska bli roligt och skönt med lite vardag igen.
Lite ströplatser finns i grupperna, både vanlig ridning, western och familjegrupp.
 Är du intresserad så hör av dig till oss!
Två "nygamla" hästar kommer att jobba med i höst, Bjällra och Fenja.
Du som är ridelev hos oss och är intresserad av foderhäst, helt eller halvt - prata med oss så berättar vi mer.
På lördagar kommer vi att ha tematillfällen - se under Ridkurs och Tema. Uteritter under Turer.
Varannan söndag kommer vi att ha egen ridträning för oss med egen häst och fodervärd. Vi kommer ha en gemensam träningsplan på banan eller ut.
 

På tur!

Hökörning! 3080 balar på loftet - härligt!

Ibland så blir det äventyr då man håller på med djur. Vi ropar ju hem hästarna på morgnarna, den här morgonen kom de inte hem.Vi gick ner på fältet o då såg vi att Rambo lagt sig i en grop o kom inte upp. De andra gick inte ifrån honom! Med hjälp av grimma o rep så kämpade Leif o jag ett tag men vi orkade inte få upp honom. 112 - brandbil med blåljus och det blev brandslangar under honom och 8 man för att dra upp honom och en bit från gropen. Lite skakig på benen och rejält tagen var han men hämtade sig efter ett tag. De andra hästarna stod lugnt kvar kring honom under tiden och brandkillarna var allt lite imponerade av flockkänslan de har.
Sen hamnade Rambo på räddningstjänstens sida och på Helagotland så han blev en riktig kändis för dagen!


Gotlands Fjordhästförening anordnade Pay and Ride på Knuts 18 juni. Många nöjda ryttare o hästar! Flera av våra hästar som gjorde premiär!
Dressyr, hoppning, ranchriding och trailstafett!

Bella, Birk, Frodor o Buva.

Sommar och dags för lite grönbete - Leif övervakar fyllningen av vattentunnorna!


En härlig em med goa arbetskamrater - det är friskvård det!


Trickträning i Vänge tillsammans med Sussie o Felicia!


Frida 


 
 
 

 


 


Frej, Rambo, Bris, Rauke, Frida, Bjällra o Fabian
Bilden i mitten är tagen 2008!
Visst känner man igen dem trots att åren går?!
 Tre olika fäder:
Ringo 184, Ismo Kry 208 och Julius 211


Våra tre före detta hingstar.
Ringo 24år, Ribo 30 år och Anar 11 år.
Fricco

  

Vi vet vad som är på G....Hagbyte!

 

Förmiddagsvila!


 Det är vi som är Knuts!