Senaste nytt!
Blir mycket träning med de yngre hästarna nu i sommar. Brikk o Beda ska visas på premiering och behöver lasttränas, ledtränas o longeras och Brikk ska ridas in. De har blivit ihopsläppta med lite nya kompisar som kan sätta dem på plats. De var störst, bäst o vackrast ett tag. Nyttigt med nya kompisar och att bara ta ut någon ur gänget för träning.

Knuts Beda

Knuts Karat

Knuts Brikk

 Fedra 31 år får va med som moraliskt stöd då det ska lasttränas!

Karat

Mirjam o Bellis som testar cavaletti o hoppbana.

HÄSTFEST!
En liten avslutning på terminen och vi firar 25 år som ridskola!
Söndagen 10 juni på Knuts


Sindarvedag med Gotlands Fjordhästförening 27 maj

Beda o Karat kompishoppar!

Frodor
 Bella o Jenny på språng

Brusa o Mirjam

Felicia o Sussie
 

Fricco 291 har nu anlänt till Frö Fjordhästar där han kommer att stå stationerad 2018. Glädje i snön! Hoppas nu få träffa många fina ston!

   

När det är dags för nytt år så är det också dags att summera det gångna året. Vi fick en tuff start på 2017 då vi på nyårsdagens morgon fick ta beslutet att ta bort våran Ringo. Han drabbades av kolik ett par dagar innan och blev bara sämre. Stort tomrum!
Även pappa Ribo fick somna in på vårkanten. Ribo blev 32 år och vi red honom små pyssvängar ända in på slutet. Även Rasmus fick somna in pga hög ålder då han hade svårt att försörja sig.

Ridgrupperna har rullat på under vår och höst och en hel del nya ryttare som vi fått bekanta oss med. Katarina vikade för Leif då han opererade ryggen, tror grupperna tyckte det var roligt med lite nytt. Sommaren innehöll en hel del turridning och temakvällar. Många som kommer tillbaka år efter år och alltid lika kul att ses igen. Mirjam, Evelina och Lina sommarjobbade hos oss. Under sommaren köpte vi också tillbaka Fenja och Bjällra som nu jobbar i verksamheten igen. Några fler av våra hästar har fått fodervärdar på halvtid - ett koncept som vi känner fungerar bra. Jag var på westernridläger i Vänge i somras, en ny o rolig upplevelse. Ridit clinic för Carolina Schweiler som jobbar med centrerad ridning - givit många nya insikter och ger mersmak i träningen. Vi har också fortsatt rida för Lina Winarve under året, alltid lika roligt o lärorikt. Nu i vinter så går jag en on-linekurs i ridning, mycket nytt och roligt och framförallt lärorikt. Ett konstigt växtår har det varit. Vi har fått in hö så vi klarar oss men varit tvungna att säga nej till en del som köpt av oss tidigare då vi behöver en lite större marginal. Tröskningen hade vi tur med men halmen hann tyvärr bli dålig av allt regnandet. Höstsådden har inte tagit sig pga av allt regnande. Sommaren var ju torr här på ön med vattenbrist men nu har vi så det är översvämningar i stället. Regn o blåst har det varit mycket av på sista tiden så man tar en dag i taget o ser om ridbanan är ridbar. Vi har under året funderat på om vi ska betäcka något men bestämde oss efter mycket funderande på att inte så göra. Vi har avlat färdigt nu och ska ta hand om de vi har. Fricco ska stå stationerad på stuteri Frö 2018 och det känns jätteroligt. Han är värd lite fler avkommor för de vi har är ljuvliga. När han kommer hem sen så får vi fundera vidare på hans framtid.
Smulan slutade sina dagar ett tag innan jul. Hade varit skruttig ett längre tag
 så det blev en befrielse. Zorro saknar sin kompis men han har blivit mer social o kelig nu då han är själv.

Nyårsnatten firar vi tillsammans med hästarna i hagen. De får lite extra nattmat innan tolvslaget och sen finns vi hos dem till smällandet slutat. Anar o Fricco de får stå inne o mumsa hö under tiden.

Ibland då vi har lektioner på ridbanan så kan man fundera lite på släktskap. Våra hästar är ju släkt mer eller mindre allihop men både hingst och sto sätter ju sin prägel. Konstaterade häromdan att vi har
11 olika hingstar till de hästar som idag finns på Knuts. Lykke 125, Marcus 63, Hugo 179, Ringo 184, Alexander Lukas 183, Julius 211, Ismo Kry 208,
Ribo Molbjerg 151, Fredrik Skovå 252, Anar Frö 247 och Fricco 291.

Nu i helgen har Billbo o Frida varit på ridläger i Vänge. Så roligt och framförallt SÅ nyttig träning! 

På tur!

En härlig em med goa arbetskamrater - det är friskvård det!


Trickträning i Vänge tillsammans med Sussie o Felicia!


Frida 


 
 
 

 


 


Frej, Rambo, Bris, Rauke, Frida, Bjällra o Fabian
Bilden i mitten är tagen 2008!
Visst känner man igen dem trots att åren går?!
 Tre olika fäder:
Ringo 184, Ismo Kry 208 och Julius 211


Våra tre före detta hingstar.
Ringo 24år, Ribo 30 år och Anar 11 år.
Fricco

  

Vi vet vad som är på G....Hagbyte!

 

Förmiddagsvila!


 Det är vi som är Knuts!